Youtube

Nieuws

Laatste informatie Kingnsight Festival Enschede 2019!

25 apr

De laatste uren tikken weg en dan is het EIN-DE-LIJK tijd voor Kingsnight Festival Enschede 2019! De voorbereidingen zijn in volle gang, de laatste puntjes worden op de i gezet en dat allemaal om jou morgen een koninklijke nacht te bezorgen! Dit jaar zal vooral de mainstage in het oogspringen! Benieuwd waarom? Dat kun je hier alvast de sneak previews bekijken.

LET OP: Er zullen ook dit jaar geen sigaretten verkrijgbaar zijn op het festivalterrein! Tevens is het verboden om te roken in de tenten. Hier zal streng op worden gecontroleerd – bij een overtreding zijn wij genoodzaakt je van het terrein te verwijderen.

➜ Openingstijden 
Om 19:00 uur openen de deuren op de campus van de Universiteit Twente. De avond zal om klokslag 01:00 uur eindigen.

➜ Weersvoorspelling
Zoals het er nu naar uit ziet zijn de weersvoorspelling voor vrijdagavond dikke prima! Klein zonnetje, droog en 17 graden. Houd er wel rekening mee dat het ’s avonds frisser wordt, dus zorg ervoor dat je een vest of jas bij je hebt. Er zijn op het terrein ook kluisjes aanwezig waar je deze in op kunt bergen. Het terrein heeft twee mega festivaltenten en één outdoor area. Tip: houd de weersverwachtingen in de gaten, want niets is zo veranderlijk als het weer!

➜ Hoe oud moet ik zijn?
Kingsnight Festival Enschede is toegankelijk voor alle leeftijden!

Timetable & Plattegrond
Check hier de timetable en de plattegrond van Kingsnight Festival Enschede 2019.

➜ Dresscode
Er zijn geen bijzondere kledingvoorschriften tijdens Kingsnight Festival Enschede. Het enige dat we niet willen is beledigende, racistische, veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. Natuurlijk stimuleren wij de kleur oranje! Hoe meer ORANJE hoe beter!

➜ Hoe kom ik op Kingsnight Festival Enschede?
Dat kan via het openbaar vervoer, met de fiets, met de auto of met de taxi! Kom je met de fiets of brommer naar het evenement? Maak dan gebruik van de fietsenstalling. Deze is gratis, maar niet bewaakt. De stalling is gelegen nabij de entree en via bewegwijzering duidelijk aangegeven. Fietsen en brommers die toegangspaden of calamiteitenroutes verhinderen worden verwijderd!

➜ De trein
Met de trein is Kingsnight Festival Enschede uitstekend bereikbaar. Het treinstation Enschede Kennispark (Drienelo) ligt op een kleine 10 minuten lopen van de Universiteit van Twente, het festivalterrein. Daarom rijden er géén pendelbussen.

Houd vooraf rekening met de Oranjedienstregeling. Op Koningsdag rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling. Er rijden langere en soms extra treinen. Kijk op ns.nl voor meer info. De NS verwacht op Koningsdag een groot aantal bezoekers per trein. Houd daarom rekening met extra drukte tijdens je reis. Let op: Op Koningsdag is alcohol verboden in de trein!

➜ Waar kan ik mijn auto parkeren?
Parkeren op het universiteitsterrein is niet mogelijk. Kom je toch met de auto, dan kun je parkeren op de parkeerplaats bij het FC Twente Stadion/Grolsch Veste. Dit is circa 10 min lopen naar het festivalterrein. Deze parkeerlocatie is gratis en op een verhard terrein!

➜ Busvervoer via Event Travel 
Voor Kingsnight Festival Enschede biedt Event Travel in de nacht van vrijdag of zaterdag (alleen) bus tickets aan voor de TERUGREIS vanuit Enschede naar:

  • Hengelo-Borne-Almelo
  • Haaksbergen-Eibergen-Groenlo

Je hebt de mogelijkheid voor vertrek terug om 00.15 uur of om 01.45 uur. Kingsnight Festival Enschede is om 01:00 uur afgelopen. Boek jouw vervoer al vanaf €10,- per persoon (per boeking slechts €0,95 boekingskosten) Ga voor info + boekingen naar Event Travel.

➜ Boek dan snel een TAXI met 30 tot 70% korting! 
Bob ziek, band lek of gewoon geen zin om te fietsten? Boek dan eenvoudig en snel een taxi via ‘Snel Een Taxi’ en bespaar tot wel 70% op je taxirit!

  • Boek een taxi tot 6 uur van te voren en bespaar maar liefst 30 tot 70% korting
  • Boek je taxi via deze link!
  • Boek je reis vanuit iedere locatie in Nederland & Belgiew
  • Adres evenementenlocatie: Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede

➜ Wat mag wel en niet het terrein mee opnemen?
Alles waar je jezelf of een ander mee kan schaden, wapens, drugs en eigen drank/eten zijn NIET toegestaan. Voor de ingang hangt een volledige lijst met daarop alles dat verboden is. Uiteindelijk zijn er gelukkig nog veel meer dingen die wel mogen!

In verband met veiligheidsredenen is het helaas NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant-rollers, haarlak etc.).

➜ Munten
Wij accepteren contant geld, maar je kunt ook pinnen! We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat de pin het altijd zal doen maar adviseren je toch om altijd wat contant geld mee te nemen omdat er bij techniek helaas altijd nog iets mis kan gaan en zoals ze in Engeland zeggen, better save than sorry!

Het is niet mogelijk om munten van vorig jaar te gebruiken! De munten van Kingsnight Festival Enschede 2019 zijn wel geldig op 5 mei: Bevrijdingsdag Enschede 2019!

➜ Kan ik mijn spullen ergens stallen?
Bij de ingang vind je kluisjes waarin je makkelijk veilig je spullen kunt opbergen. Het formaat van een kluisje is 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog. Voor een kluisje betaal je € 7,50 + € 5,- borg = € 12,50.

➜ Mag ik foto’s maken?
Niet toegestaan: (semi-)professionele apparatuur
Wel toegestaan: (digitaal) fototoestel en/of videocamera gewoon toegestaan en een selfiestick.

➜ Eigen drank/food meenemen
Kort maar krachtig, dit is niet toegestaan.

➜ Tussentijds het terrein verlaten?
Ja, dat is toegestaan, je hebt namelijk gratis toegang.

➜ Ik ben iets verloren!
Tijdens en na Kingsnight Festival Enschede verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden” gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

➜ Check de website / laatste nieuws
Kijk voor vertrek altijd op deze website, mochten er zich zaken voordoen die belangrijk zijn vind je die onder nieuws.

➜ Meer vragen?
Kijk voor meer vragen op onze FAQ en/of vervoerspagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dat een berichtje via ons contactformulier of via Facebook!

Kom alvast in de stemming… bekijk de aftermovie van vorig jaar!

Terug naar het overzicht
Bekijk de line up Zet in je Agenda Inschrijven Nieuwsbrief
Bekijk de foto’s van Kingsnight Festival 2019 hier!

Bekijk de foto’s van Kingsnight Festival 2019 hier!

Lees meer